Eettafel


Stichting Lekker Meer is ontstaan naar aanleiding van een goedlopend landelijk concept tegen eenzaamheid en de vele lokale initiatieven op dit gebied. Met deze goede voorbeelden voor ogen is het streven van de stichting om ook in Haarlemmermeer voor onze inwoners zo’n ontmoetingsplek te creëren.

Stichting Lekker Meer brengt mensen weer terug in de samenleving met de eettafel als laagdrempelig bindmiddel. Hiervoor wordt als locatie gebruikt gemaakt van ‘t Kattegat. ‘t Kattegat is gevestigd bij het winkelcentrum het Skagerhof aan het Skagerrak 328 in Hoofddorp. Elke laatste woensdagavond van de maand wordt deze locatie als eettafel gebruikt voor wijk- en gemeentebewoners. Hierbij staat het leggen van contacten centraal. Tijdens de schoolvakanties en op nationale feestdagen zal er geen eettafel zijn.

Het concept biedt een meerwaarde voor kwetsbare bewoners in de gemeente Haarlemmermeer. De eettafel kan fungeren als ontmoetingsplek. Er ontstaan blijvende contacten tussen de gasten, met als gevolg dat zij ook buiten deze ontmoetingsplek gezamenlijk andere activiteiten kunnen ondernemen.

Er kunnen in de toekomst thema-avonden gehouden worden met informatie van dienstverlenende organisaties.